width=– 1 kg srdela
– 1 dl maslinovog ulja
– 3 limuna
– sol
– papar

Srdele očistite, odrežite im glave, operite ih i ocijedite. Poslužite ih u posudu prikladnu za pirjanje. Jedan limun operite i s njega naribajte koricu, pazeći da ribate samo gornji žuti sloj. Zatim sva tri limuna iscijedite i sok prelijte samo preko ribe. Ulijte i maslinovo ulje, posolite i popaprite. Posudu stavite na ploču štednjaka, pustite da se jelo zakuha i nastavite kuhati na srednjoj vatri desetak minuta. Poslužite toplo ili ohlađeno.

Prethodni članakPuretina s gorgonzolom
Sljedeći članakCreme brulee
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.