– 1,5 kg očišćene buče
– 2 luka
– 5 rajčica
– brašna
– 3 žlice ulja
– 3 žlice maslaca
– 1 žličica šećera
– 2 svinjske kobasice
– sol
– papar
– kim
– timijan
– 2 žlice krušnih mrvica
– 10 dag naribanog ementalera
Buču narežite na komade i posolite. Luk ogulite i narežite na kolutiće. Rajčice stavite kratko u kipuću vodu, te ih zatim ogulite i narežite na komadiće. Buču uvaljajte u brašno. Zagrijte 2 žlice ulja i 2 žlice maslaca u tavi i prepržite komadiće buče. Stavite ih na kuhinjski papir da se upije masnoća. Luk zajedno s 1 žlicom maslaca,1 žlicom ulja i šećerom kratko prepržite. Meso iz svinjskih kobasica istisnite i dodajte luku, zajedno s rajčicama. Sve sastojke začinite i kratko prodinstajte. U namašćeni kalup složite jedan sloj buče. Na njega stavite smjesu od luka, rajčica i mesa te tako naizmjenično slažite sastojke dok se ne potroše. Pospite krušnim mrvicama i ementalerom. Po želji na vrh možete staviti još malo maslaca. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 ºC oko 45 minuta.