– 1 kg špinata
– 20 dag kozica
– 2 jaja
– 10 dag naribanog parmezana
– 15 dag krušnih mrvica
– sol
– papar
– muškatni oraščić
špinat kratko prokuhajte, ocijedite, ohladite, pa sitno nasjeckajte. Kozice sameljite te ih zajedno sa špinatom stavite u zdjelu. Dodajte prethodno umućena jaja, parmezan, polovicu količine krušnih mrvica, posolite, popaprite i naribajte muškatnog oraščića po ukusu. (Po želji možete protisnuti ili nasjeckati češnjak i dodati smjesi). Sve dobro promiješajte i ako je smjesa rijetka, dodajte još malo krušnih mrvica.Oblikujte okruglice, uvaljajte ih u mrvice i ispržite ih u dobro zagrijanom ulju s obje strane, dok ne dobiju zlatnožutu koricu. Okruglice ocijedite od suvišne masnoće na kuhinjskom papiru i poslužite tople uz kriškicu limuna.