width=– 3 vrećice praha želea (crvena, žuta i zelena)
– 10 listića želatine
– ¼ l mlijeka
– ¼ l slatkog vrhnja
– 30 dag šećera
– 6 vrećica vanilin šećera

Žele pripremite prema uputama na vrećici i stavite u hladnjak da odstoji barem 3 sata. Kada se stvrdne izrežite žele na sitne komadiće. Komadiće stavite u zdjelicu koju ste prethodno navlažili i dobro promiješajte. Mlijeko, slatko vrhnje, šećer i vanillin šećer pomiješajte, te mu dodajte želatinu koju ste prethodno pripremili prema uputama na vrećici. Time prelijte komadiće želea u boji i sve dobro izmiješajte. Vratite u hladnjak dok se ne stvrdne. Prije posluživanja stavite zdjelicu u vrelu vodu, kako biste mogli odvojiti žele. Ukrasite jagodama i umakom po želji.

Prethodni članakVišnjin kolač
Sljedeći članakSlatke ananas kapice
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.