width=– 400 g krumpira
– 600 g svježih liganja (očišćenih)
– ½ žlicice crnog papra mljevenog
– 1 žlica začina
– 100 ml maslinovog ulja
– 50 ml aceta balsamica
– 10 g kapara
– 120 g rikule
– 100 g tvrdog sira – parmezana
– 30 g jezgri oraha
– sol

Krumpir skuhajte s korom u posoljenoj vodi. Kuhani krumpir ogulite i narežite na tanke ploške. Očišćene i oprane lignje narežite na kolutiće, začinite i prelijte s malo maslinovog ulja. Na dobro zagrijanoj tavi popržite pripremljene lignje dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Dodajte narezani krumpir i još malo popržite. Začinite s preostalim maslinovim uljem, acetom i dodajte kapare. U posudu za posluživanje stavite rikulu, pripremljene lignje s krumpirom i dobro promiješajte. Posluživanje: Kod serviranja dodajte na kockice narezan parmezan i ukrasite s jezgrom oraha.

Prethodni članakIzbor za najbolju poljoljekarnu u 2014. godini – PREDSTAVLJANJE KANDIDATA
Sljedeći članakPrevrtuša s biljem
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.