Tijesto:
– 7 listova listova za pite i savijače
– 50 ml maslinovog ulja
Nadjev:
– 250 g mljevene junetine
– 200 g ribanog kupusa
– 1 veća mrkva
– 2 luka
– 2 žlice nasjeckanog peršina
– 1žličica soli
– 1žličica papra
– 1žličica mljevene paprike
– 1 žličica kumina
Preljev:
– 2 jaja
– 300 ml mlijeka
– 50 ml ulja
– 100 g ribanog sira
– 1 prašak za pecivo
– malo soli
Priprema:
Nasjeckajte luk, naribajte mrkvu i kupus. U tavu stavite maslinovo ulje, pa na njemu prodinstajte luk do zlatnožute boje. Dodajte mljeveno meso i nastavite dinstati dok meso ne promijeni boju, a zatim dodajte kupus i mrkvu. Poslije nekoliko minuta posolite, popaprite, dodajte kumin, mljevenu papriku i sitno nasjeckani peršin. Sve dobro promiješajte, maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.
Posudu za pečenje bureka malo premažite uljem. Dva lista tijesta premažite uljem i stavite na dno posude. Zatim uzmite slijedeći list tijesta, raširite, premažite ga uljem i stavite malo nadjeva (oko 3 žlice). Postupak ponavljajte dok ne potrošite nadjev.
U posudu stavite jaja, mlijeko, ulje, sol, naribani sir i prašak za pecivo pa promiješajte i zatim prelijte po tijestu. Tako pripremljeni burek pecite na 180ºC 20-tak minuta dok ne dobije lijepu boju.