width= 1 kg svježe svinjske koljenice
5 dag sušene slanine
2 glavice luka
2-3 mrkve
1 crvena paprika
1 l mlijeka
0,5 l vode
4-5 žlica ulja za prženje
1 dl suhog bijelog vina
1 žličica bosiljka
1 žličica kurkume
1 žlica vegete
sol

Svježu svinjsku koljenicu dobro operite i osušite, pa stavite kuhati u mlijeko. Tijekom kuhanja koljenicu povremeno okrenite i po potrebi dodajte vodu. Na ulju propržite sitno narezanu slaninu, te kada postane hrskava dodajte sitno narezani luk. Kada luk omekša, dodajte naribanu mrkvu, a nakon nekoliko minuta i crvenu papriku narezanu na manje trake, promiješajte i pirjajte 10 – 15 minuta. Skuhanu koljenicu izvadite iz mlijeka, odvojite meso od kosti i narežite ga na manje kocke. Narezano meso dodajte pirjanom povrću, zatim dodajte vino i zalijte mlijekom u kojem se kuhala koljenica. Dodajte vegetu, kurkumu i bosiljak, po potrebi posolite i prokuhajte sve zajedno desetak minuta. Poslužite sa širokim zelenim rezancima.

Prethodni članakZagorski namaz
Sljedeći članakBijele trubice
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.