width=– 600 g goveđe pisanice ili ramsteka
– 4 žličice vegete
– 3 žlice senfa
– 100 g pancete
– 200 g hrenovki
– 50 ml ulja
– 300 g svježeg sira
– 100 g vrhnja za kuhanje
– kruh

Meso narežite na odreske, potucite batom za meso, pospite vegetom i premažite senfom. Pancetu narežite na tanke ploške, stavite na odreske, na pancetu stavite hrenovke, a zatim meso zarolajte tako da dobijete roladicu. Postupak ponovite s preostalim mesom, pancetom i hrenovkama. Dobivene roladice narežite na manje komade, pa ih nabodite na štapiće tako da dobijete ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilju oko 10 minuta. Svježi sir pomiješajte s vrhnjem i vegetom. Ploške narezanog kruha premažite namazom i stavite ih na vruće rešetke oko 4 minute.

Prethodni članakKarfioleti
Sljedeći članakKraljevski obrok
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.