width=– 20 dag jagoda, ribiza ili borovnica
– 8 dag meda
– 3 lista želatine
– 2 žlice bijelog vina
– 1 dl slatkog vrhnja
– 2 dl jogurta

Voće u električnoj miješalici usitnimo (nekoliko komada ostavimo za ukrašavanje), dodamo med, vino i želatinu koju smo prethodno natopili u hladnoj vodi, ocijedili i rastopili na pari. Zatim umiješamo tučeno slatko vrhnje i jogurt. Lagano promiješamo. Kremom napunimo visoke čaše i stavimo u hladnjak da se dobro ohladi, a neposredno prije posluživanja ukrasimo voćem.

 

Recept iz knjige Medeni kolači i slastice s medom

Prethodni članakTrokuti od kokosa
Sljedeći članakLimun torta
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.