width=– 500 g slanutka
– 1 luk
– 3 mrkve
– dimljeno meso
– 1 žličica vegete
– 1 goveđa kocka za juhu
– vrhnje za kuhanje

Slanutak operite, namočite u vodi i ostavite preko noći. U posudi ispržite luk, dodajte narezanu mrkvu, dimljeno meso i nakon toga oprani i ocjeđeni slanutak. Zalijte s vodom, te dodajte vegetu i kocku za juhu. Ukoliko slanutak kuhate u ekspres loncu, kuhajte oko 40-45 minuta, tj. dok slanutak ne omekša. Kad je varivo kuhano, odvojite malo slanutka, izmiksajte i vratite u posudu, te na kraju dodajte vrhnje za kuhanje.

Prethodni članakDomaći brusketi
Sljedeći članakPileći istarski žgvacet
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.