Tijesto:
– 7,5 dag maslaca
– 4 dag šećera u prahu
– par kapi arome vanilije
– prstohvat soli
– 11 dag brašna
Nadjev:
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 15 dag mliječne čokolade
– 1 žlica maslaca
– 1 žlica mlijeka
– 6 dag pinjola
– 2,5 dag neslanih pistacija
– 15 dag arancina
Glazura:
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 3 žlice ulja
– 5 dag maslaca
Priprema tijesta:
Izraditi omekšan maslac, šećer u prahu i aromu uz dodatk malo soli pa s brašnom umijesiti tijesto. Razvaljati ga na pravokutnik debljine oko 5 mm, staviti na lim veličine otprilike 24 x 16 cm obložen papirom za pečenje i peći oko 12 – 14 min na 190 °C. Ohladiti.
Priprema nadjeva:
Obje vrste čokolade nasjeckati i zajedno s maslacem i žlicom mlijeka otopiti na pari. Umiješati krupno sjeckane pinjole, sjeckane pistacije i na kockice narezane arancine, a kad se smjesa zgusne, razmazati po tijestu. Ohladiti.
Priprema glazure:
Na pari miješati čokoladu, ulje i maslac, dok se čokolada ne otopi. Preliti po kolaču i ostaviti da se čokolada stisne. Staviti u zamrzivač na pola sata, pa rezati na prutiće veličine 1,5 x 5 cm.
Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2