500 g pilećih ili purećih prsa
100 g dimljene slanine ili šunke
1 crvena paprika
1 žličica soli
1/2 žličice mljevenog papra
peršinovo lišće
1 puna žličica mljevenog korijandera
malo mljevenog komorača
malo mljevenog kima

Meso i dimljeno meso sameljite na mašini za meso, ili ga sitno nasjeckajte. Samljeveno meso stavite u blender. Dodajte sol, papar i začine. U blenderu meso usitnite, do konzistencije paštete. Na kraju, isjeckajte i svježu papriku i peršin. Po potrebi dodajte sol i ostale začine. Od smjese napravite roladu, premažite je uljem i čvrsto je umotajte u aluminijumsku foliju. Krajeve folije zavrnite. Ovako umotano meso u foliji stavite u provrelu vodu, smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte oko sat vremena na niskoj temperaturi. Skuhanu salamu ocjedite i ostavite umotanu u foliji dok se ne ohladi. Ohlađeni parizer isjecite na kriške.

Prethodni članakNarodno jelo
Sljedeći članakŠeširići
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.