Tijesto
– 1 kg brašna
– 2 dl ulja
– 3 dl mlijeka
– 4 dl vode
– 1 žličica šećera
– 1 žlica soli
– 1 svježi kvasac
Premaz
– 1 maslac ili margarin
– 3 žumanjka
– 1 kiselo vrhnje
Nadjev
– 400g salame, šunke
– kečap i malo rajčice
– origano
– sir za ribanje
Kvasac stavite u malo mlijeka sa šećerom, a u brašnu napravite udubljenje i dodajte ulje, kvasac, sol. Postupno dodajte mlaku vodu i mlijeko, pa zamijesite glatko tijesto, podjeliti na četiri dijela i ostavite da se diže oko pola sata. Dok se tijesto diže, pripremite premaz tako da izmutite omekšali maslac, uz dodatak žumanjka i vrhnja. Razvaljajte svaki komad tijesta na veličinu posude u kojoj ćete peći pizzu. Obvezno na papiru za pečenje premažite s četvrtinom premaza i posložite s četvrtinom salame, pa zarolajte u rolat. Rolate zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u hladnjak. Prije pečenja ostaviti na sobnoj temperaturi oko sat vremena, te premažite s kečapom, rajčicom i origanom i posipati ribanim sirom. Pecite na 200 ºC dok ne porumeni.