Sastojci:
– 50 dag mljevenoga mesa
– 20 dag naribanog sira trapista
– peršin
– 2 žemlje
– 2 jaja
– 2 luka
– sol
– papar
– mješavina sušenog povrća
– 20 dag riže
– 150 ml mlijeka
Priprema:
Rižu skuhajte i ohladite. Žemlje izmrvite na manje komadiće, prelijte ih mlijekom i kada omekšaju istisnite višak mlijeka. Umijesite u jednu smjesu mljeveno meso, sitno narezani luk i peršin. Dodajte jedno jaje, ocijeđ eni kruh, sol, papar i mješavinu sušenog povrća.
Smjesu stavite na prozirnu foliju premazanu uljem. Pritišćite rukama da izravnate smjesu u pravokutnu formu.
Zatim u drugoj posudi umiješajte nadjev od polovine predhodno skuhane riže, jednog jaja, naribanog sira i soli. Nadjev od sira i riže rasporedite po mesu. Uz pomoć folije zavijte u čvrstu roladu. Roladu prebacite u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.
Roladu prije pečenja premažite uljem i pecite oko 60 minuta na 190 stupnjeva. Pečenu roladu možete poslužiti i toplu i hladnu uz salatu po želji.