Pripremite:
– 8 peciva po ukusu (npr. žemlje)
– 120 g slanine
– 5 jaja
– 20 g maslaca
– 400 ml mlijeka
– 400 g šunke
– 4 tvrdo kuhana jaja
– 1 vezica mladog luka
– sol
– papar
Priprema:
Peciva narežemo na kocke, premjestimo ih u zdjelu, posolimo, prelijemo mlijekom i ostavimo da se moče 30-ak minuta.
Za to vrijeme šunku narežemo na kockice, dva mlada luka na tanke kolutiće, a slaninu nasjeckamo.
Zatim u ugrijanu tavu stavimo sjeckanu slaninu, bijeli dio mladog luka, posolimo, promiješamo i pržimo bez masnoće 2-3 minute. Potom u zdjelu s namočenim pecivima dodamo zeleni dio mladog luka, svježa jaja, kockice šunke, prženu slaninu i luk, popaprimo i sastojke dobro izmiješamo.
Dobivenu smjesu premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu za terine, poravnamo, prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 50-ak minuta.
Jelo izvadimo iz kalupa, pričekamo da se malo ohladi, narežemo na kriške i poslužimo s tvrdo kuhanim jajima i preostalim mladim lukom.