width=– 60 dag ramsteka
– sol, papar
– 15 dag luka
– 3 dag senfa
– 1 žlica ulja
– 125 ml goveđeg temeljca
– 50 ml vrhnja za kuhanje
– 2 dag senfa
– 1 žlica peršina

Ramstek razrežite na 4 dijela, istucite i začinite. Luk očistite, nasjeckajte na sitne komadiće i pomiješajte sa senfom. Ramsteke kratko prepržite na tavi. Nakon toga nanesite smjesu od senfa i luka na njih, te ih pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 10-15 minuta na 220º C. U međuvremenu izlijte ulje iz tave. U istoj tavi prokuhajte temeljac, vrhnje i senf te kuhajte dok ne dobijete fini umak. Umak začinite sa soli , paprom i poslužite uz ramsteke ukrašene peršinom.

Prethodni članakMendulati
Sljedeći članakVege rolada
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.