Pripremite:
1 manji luk
1 režanj češnjaka
2 mlada luka
300 g šampinjona
2 svinjska odreska cca 500 g
4 žlice ulja
sol
papar
300 ml vruće juhe od povrća
250 g svježeg sira
2 vezice timijana
Češnjak i luk očistimo i isjeckamo. Mladi luk izrežemo na kolutiće. Gljive narežemo na rezance. Meso izrežemo na trokute i prepečemo na dvije žlice ulja. Posolimo, popaprimo maknemo s vatre. Luk i češnjak zalijemo s 3 žlice juhe i popržimo na masnoći koja je ostala od mesa. Zatim sve dodamo mesu, a na preostale 2 žlice ulja popržimo gljive i mladi luk, te također stavimo uz meso. Svježi sir pomiješamo s preostalom juhom i stavimo u zdjelu, zatim pomiješamo meso s gljivama i sve podgrijemo. Poslužimo sa širokim rezancima i ukrasimo timijanom.
Meso s gljivama i umakom od sira
Meso s gljivama i umakom od sira