Meso s gljivama i umakom od sira

Pripremite:
1 manji luk
1 režanj češnjaka
2 mlada luka
300 g šampinjona
2 svinjska odreska cca 500 g
4 žlice ulja
sol
papar
300 ml vruće juhe od povrća
250 g svježeg sira
2 vezice timijana
Češnjak i luk očistimo i isjeckamo. Mladi luk izrežemo na kolutiće. Gljive narežemo na rezance. Meso izrežemo na trokute i prepečemo na dvije žlice ulja. Posolimo, popaprimo maknemo s vatre. Luk i češnjak zalijemo s 3 žlice juhe i popržimo na masnoći koja je ostala od mesa. Zatim sve dodamo mesu, a na preostale 2 žlice ulja popržimo gljive i mladi luk, te također stavimo uz meso. Svježi sir pomiješamo s preostalom juhom i stavimo u zdjelu, zatim pomiješamo meso s gljivama i sve podgrijemo. Poslužimo sa širokim rezancima i ukrasimo timijanom.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.