– pola kg kuhanih fileka
– 1 veći luk
– 2 srednje rajčice
– 1 srednji patlidžan
– 10 dag suhe slanine
– 2 jaja
– 10 dag feta sira
– 10 dag gauda sira
– 3 žlice pasirane rajčice
– 2 dl kiselog vrhnja
– 2 lovorova lista
– 1 žličica kurkume
– 3-4 žlice ulja
– masline
– vegeta, sol, papar
Svježe fileke dobro operite i stavite kuhati uz glavicu luka, nekoliko češnja češnjaka i lovorov list. Skuhane i ohlađene fileke narežite na trakice. Patlidžane narežite na krugove, složite u cjediljku i posolite. Kada puste vodu, osušite ih na papiru ili krpi, pa ispržite s obje strane u tavici uz malo ulja. U posudu stavite ulje i sitno narezanu slaninu, kratko pržite, pa dodajte sitno nasjeckani luk i pržite dok sve ne omekša. Zatim na luk i slaninu stavite narezanu rajčicu, pa kuhane fileke, posolite i začinite paprom i kurkumom. Promiješajte, dodajte lovorov list, vegetu, pasiranu rajčicu i cijele otkoščene masline, uz dodatak malo vode i prokuhajte desetak minuta. Tako pripremljene fileke premjestite u vatrostalnu posudu i ravnomjerno ih rasporedite, zatim po njima posložite pržene kolute patlidžana i pospite ih naribanim sirevima, te sve zajedno zalijte kiselim vrhnjem u kojem su prethodno razmućena dva jaja. Stavite u pećnicu na 200°C 30 minuta, te poslužite uz svježe nasjeckani peršin.