PRIPREMITE:
1 žlicu ulja
1 sitno nasjeckan luk
350 g mljevene govedine
225 g graha iz limenke
4 žlice krušnih mrvica
1/2 žlicice kumina
žličicu čilija u prahu
1 zgnječen režanj češnjaka
sol
svježe mljeveni crni papar
1 izmiješano jaje
glatko brašno za uvaljati popečke
ulje za prženje

Zagrijte ulje u posudi, dodajte luk i pržite na laganoj vatri dok ne omekša, ali ne potamni. Izvadite prženi luk iz posude i stavite ga u zdjelu. Dodajte mljeveno meso, grah, krušne mrvice, začine, češnjak, sol i papar, te dobro promiješajte. Postupno dodajte jaje dok smjesa ne postane kompaktna. Smjesu stavite na dobro pobrašnjenu površinu i podijelite na 8 jednakih dijelova. Dobro pobrašnjenim rukama oblikujte podjednake popečke. Prije oblikovanja, ako je potrebno, izmijesite srednji dio kako biste bili sigurni da je smjesa čvrsta i bez pukotina. Uvaljajte popečke u brašno i stavite u hladnjak dok ne očvrsnu. U veliku tavu za prženje ulijte dovoljno ulja da potpuno prekrije popečke. Pržite dok sa svih strana ne dobiju zlatnosmeđ u boju i posve se ispeku. Izvadite iz ulja i ocijedite na papirnatom ubrusu. Poslužite uz kiselo vrhnje ili taco umak. Uz to možete poslužiti tople tortille od pšeničnog brašna.

Prethodni članakUkusna zelena juha
Sljedeći članakPunjene košarice
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.