Omotana janjeća pečenka

Sastojci za 4 osobe:
1 janjeći hrbat bez kostiju (1,30 kg)
2 grančice majčine dušice
1 cijelu glavicu češnjaka
3 dag maslaca
so
papar

Priprema:
Rasprostrite meso, posolite, popaprite, stavite grančicu majčine dušice i čvrsto savijte. Omotajte čistom uzicom. Izvana također posolite i popaprite, te stavite u lim. Uz meso dodajte izvađene i nasječene kosti, te razdvojite neoljuštene režnjeve češnjaka. Zalijte sa 2 žlice hladne vode. Meso pokrijte maslacem, narezanim na listiće. Pecite 25 minuta u pečnici, zagrijanoj na 210 Celzijevih stupnjeva. Često prelijevajte sokom. Po potrebi dolijevajte po žlicu vode, da sok ne prigori. Tada na meso stavite i drugu grančicu majčine dušice, te pecite još 10 – 15 minuta. Izvadite meso, masnoću zalijte sa 2 žlice vruće vode i miješajte na niskoj temperaturi da se potpuno otopi. Procijedite, pa poslužite uz meso.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.