width=– 2 luka
– 2 češnja češnjaka
– 20 dag mrkve
– 20 dag celera
– 1,6 kg janjećeg buta bez kosti
– sol i papar
– prstohvat timijana
– peršin
– 4 žlice maslinova ulja
– 5 žlica koncentrata od rajčice
– 500 ml temeljca
– 25 dag rajčica
– 1 konzerva bijelog graha

Povrće očistite i nasjeckajte na sitne komadiće. Janjetinu začinite i ispecite na maslinovom ulju. Dodajte usitnjeno povrće (sve osim rajčica i graha), koncentrat rajčice, 300 ml temeljca i stavite u pećnicu da se peče 4 sata na 120 stupnjeva. Preostali temeljac prokuhajte zajedno s nasjeckanim rajčicama i procijeđenim grahom i nakon 3 sata pečenja dodajte janjetini. Pospite peršinom i poslužite.

Prethodni članakPolpete s povrtnim umakom
Sljedeći članakMesni kruh
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.