pileća prsa
20 dkg špinata
1/2 dl ulja
2 režnja mesnate slanine
2 feferona (slatka ili ljuta, prema ukusu)
žlica senfa
sol i papar po ukusu
U vrućoj vodi blanširati špinat pa ga usitniti. Pileća prsa zasijeći nožem skoro do kraja kako bi dobili jednu veliki odrezak (filet), istući batom za meso, premazati senfom, posoliti i popapriti. Na odrezak složiti slaninu, špinat i feferone pa zarolati po dužini. Krajeve dobro uvući prema unutra (kao kod sarmi) i pričvrstiti čačkalicama. Ovako pripremljen svitak ispeći na roštilju ili gril tavi sa svih strana, na srednjoj vatri. Ako je vatra prejaka, meso će izgoriti, a ako je preslaba, piletina će se previše posušiti. Gotovi svitak poslužite s rižom kojoj ste dodali pirjano povrće (rajčice, grašak, papriku, mrkve, mahune…)