PRIPREMITE:

2 pileća kotleta
50 g sezama
100 g dimljene slanine
1 češanj češnjaka
2 bjelanjka
150 g majoneze
1 žlicu mješavine začina
4 kisela krastavca
ulje
sol
mljeveni crni papar

Polovicu luka narežite na tanke kriške. Dva kisela krastavca narežite na tanke krugove. Izrežite slaninu na male komadiće. Pileći odrezak režite po dužini na pola. Meso istucite batom da ga istanjite. Pospite meso mješavinom začina. Svaki komad mesa premažite majonezom, a na nju stavite luk. Zatim stavite krastavce i slaninu. Rub svakog odreska savijte i opet svaki odrezak savijte u rolu. U zdjelu za miješanje ulijte bjelanjak te ga izmiksajte. Savitke pričvrstite čačkalicama te ih uvaljajte u bjelanjke, a zatim u sezam. Pecite ih u vrućem ulju. Nakon pečenja maknite čačkalice.

Prethodni članakIstarska maneštra sa slanutkom
Sljedeći članakKolačići uz pivo
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.