PRIPREMITE:
2 pileća kotleta
50 g sezama
100 g dimljene slanine
1 češanj češnjaka
2 bjelanjka
150 g majoneze
1 žlicu mješavine začina
4 kisela krastavca
ulje
sol
mljeveni crni papar
Polovicu luka narežite na tanke kriške. Dva kisela krastavca narežite na tanke krugove. Izrežite slaninu na male komadiće. Pileći odrezak režite po dužini na pola. Meso istucite batom da ga istanjite. Pospite meso mješavinom začina. Svaki komad mesa premažite majonezom, a na nju stavite luk. Zatim stavite krastavce i slaninu. Rub svakog odreska savijte i opet svaki odrezak savijte u rolu. U zdjelu za miješanje ulijte bjelanjak te ga izmiksajte. Savitke pričvrstite čačkalicama te ih uvaljajte u bjelanjke, a zatim u sezam. Pecite ih u vrućem ulju. Nakon pečenja maknite čačkalice.