75 dag špinata
8 dag pinjola
20 dag sira gorgonzole
2 žlice mrvica
2 jaja
teleću plečku bez kostiju tešku 2 kg
2,5 dl juhe
1,5 kg vrlo sitnih krumpira
12 sitnih rajčica
2 grančice ružmarina
20 dag polutvrdog masnog sira

Probrani, oprani i ocijeđ eni špinat zagrijavajte u poklopljenom loncu na niskoj temperaturi da omekša. Ocijedite i krupno nasjeckajte. Pinjole popržite u tavici bez masnoće. Pomiješajte ih sa špinatom, dodajte nasjeckanu gorgonzolu, mrvice i jaja, te posolite i popaprite. Prorežite plečku i produbite zareze. Istucite meso. Lagano posolite i popaprite, te sve proreze dobro ispunite nadjevom. Savijte meso i čvrsto omotajte tankom uzicom. Pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva, podlijte juhom i pecite još 1 sat. U me đuvremenu ogulite krumpire, poslažite ih oko mesa, dodajte ružmarin i pecite desetak minuta. Povisite temperaturu na 180 stupnjeva i pecite još 40 minuta. Tada dodajte rajčice tako da prerezani dio bude odozgo. Pecite još 6 – 8 minuta. Meso premjestite na čisti lim, te ukriž poslažite sir narezan na rezance. Zapecite u dobro zagrijanoj pećnici da se sir otopi i malo posmeđ i.

Prethodni članakHranidba stoke
Sljedeći članakRagu od kobasica
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.