- 2 veća pureća karabatka
- 150 g mljevene govedine
- 100 g sira
- 1 jaje
- 200 g slanine
- 1 poriluk
- 350 g graha (može iz konzerve)
- 1 dl bijelog vina
- 3 dl pileceg temeljca
- 100 g maslaca
- 0,5 dl konjaka
- sol i papar
Sir naribajte i pomiješajte s mljevenim mesom, jajem i začinima po ukusu. Karabatke odvojite od kosti, malo potucite i premažite s pripravljenim nadjevom. Savijte i pričvrstite koncem. U posudi rastopite maslac i pecite punjeno meso tako dugo dok ne porumeni. Pečeno meso prelijte s konjakom i flambirajte. Pričekajte da se plamen ugasi pa meso izvadite iz posude i stavite na toplo. Slaninu narežite na kocke, poriluk na kolute i dodajte u posudu gdje ste pekli meso. Pecite dok slanina porumeni i poriluk postane mekan. Sve zalijte pilećim temeljcem i bijelim vinom, dodajte pečeno i punjeno meso te zajedno kuhajte tako dugo dok sve omekša. Pred kraj kuhanja dodajte grah i zacinite po ukusu i još jednom brzo prokuhajte.