– 1 ½ kg purećih prsa
– 2 nasjeckana luka
– 1 nasjeckana mrkva
– ½ celera
– 3 tanke šnite đ umbira
– 1 žlica koncentrata rajčice
– 1 žlicica mažurana
– 2 lovorova lista
– 2 klinčića
– 250 ml laganog crvenog vina
– 500 ml temeljca
– sol
– papar
– 20 dag očišćenih i osušenih šljiva
– 2 žlice ulja
– nasjeckani peršin za ukrašavanje
Pureća prsa zarežite, začinite, napunite šljivama i spojite čačkalicama. Luk, mrkvu, celer i đumbir dinstajte na ulju dok se ne zarumene. Dodajte koncentrat rajčice, te postupno zalijevajte vinom. Kuhajte dok alkohol potpuno ne ishlapi. Dodajte meso i zalijte s malo temeljca, te ga kuhajte postupno zalijevajući ga temeljcem. (Cijeli postupak traja oko 1 1/2 sat). Kada se temeljac reducira, pustite meso da se još malo zapeče. Nakon toga izvadite pečenje i umak procijedite. Meso narežite, posipajte peršinom i servirajte zajedno s umakom uz knedle, široke rezance ili rižu i miješanu salatu.