200 g svježeg špinata

maslinovo ulje po želji

1 nasjeckani luk

1 češanj cešnjaka, sitno nasjeckan

50 g mrvljene fete

1 žlica krušnih mrvica

origano

sol

papar

1 bjelanjak

komad purećih prsa (oko 750 g)

100 ml bijelog vina

150 ml kokošjeg temeljca

1 žlica škroba

U slanoj vodi prokuhajte špinat, zatim ga ocijedite. U posudi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte pola luka, češnjak i dvije žlice vode. Kuhajte 3-4 minute ili dok voda ne ishlapi. Prebacite u veću posudu i pomiješajte sa špinatom, fetom, krušnim mrvicama, origanom, solju, paprom i bjelanjkom. Zarežite vodoravno puretinu, ali ne do kraja. Raširite polovice te ih istucite. Ravnomjerno rasporedite punjenje, ali ostavite 2-3 cm sa strane. Preklopite meso te pričvrstite čačkalicama. Malo začinite solju i paprom. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U tavi zagrijte malo ulja. Pecite puretinu nekoliko minuta tako da malo posmeđ i sa svake strane. Izvadite je iz tave. Dodajte preostali luk te ga pržite 30 sekundi. Prebacite luk i puretinu u vatrostalnu posudu, zajedno s vinom i temeljcem. Stavite u pećnicu na 35-40 minuta. U zdjelici pomiješajte škrob sa 1 žlicom vode. Stavite na vatru, pričekajte
da zavrije i da se malo zgusne uz stalno miješanje. Dodajte umaku od pečenja. Uklonite čačkalice s puretine te je narežite na kriške.

Prethodni članakRolice od svježeg kupusa
Sljedeći članakKrumpirova juha sa slaninom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.