200 g svježeg špinata
maslinovo ulje po želji
1 nasjeckani luk
1 češanj cešnjaka, sitno nasjeckan
50 g mrvljene fete
1 žlica krušnih mrvica
origano
sol
papar
1 bjelanjak
komad purećih prsa (oko 750 g)
100 ml bijelog vina
150 ml kokošjeg temeljca
1 žlica škroba
U slanoj vodi prokuhajte špinat, zatim ga ocijedite. U posudi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte pola luka, češnjak i dvije žlice vode. Kuhajte 3-4 minute ili dok voda ne ishlapi. Prebacite u veću posudu i pomiješajte sa špinatom, fetom, krušnim mrvicama, origanom, solju, paprom i bjelanjkom. Zarežite vodoravno puretinu, ali ne do kraja. Raširite polovice te ih istucite. Ravnomjerno rasporedite punjenje, ali ostavite 2-3 cm sa strane. Preklopite meso te pričvrstite čačkalicama. Malo začinite solju i paprom. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U tavi zagrijte malo ulja. Pecite puretinu nekoliko minuta tako da malo posmeđ i sa svake strane. Izvadite je iz tave. Dodajte preostali luk te ga pržite 30 sekundi. Prebacite luk i puretinu u vatrostalnu posudu, zajedno s vinom i temeljcem. Stavite u pećnicu na 35-40 minuta. U zdjelici pomiješajte škrob sa 1 žlicom vode. Stavite na vatru, pričekajte
da zavrije i da se malo zgusne uz stalno miješanje. Dodajte umaku od pečenja. Uklonite čačkalice s puretine te je narežite na kriške.