Krumpirova juha sa slaninom

26

500 g krumpira

1 manji luk

2 žlice ulja

800 ml juhe (temeljca)

1 poriluk

1 režanj češnjaka

60 g slanine narezane na kockice

1 žlicu maslaca

150 g slatkog vrhnja

2 žlice kiselog vrhnja

sol

papar

Ogulite krumpir i narežite ga na kockice. Ogulite luk, operite poriluk i sve sitno isjeckajte, pržite u 1 žlici ulja. Dodajte krumpir, isjeckani češnjak i juhu (temeljac) te kuhajte u pokrivenoj posudi oko 20 minuta. Slaninu pržite na žlici ulja i ocijedite na upijajućem papiru. Krumpirovoj juhi dodajte slatko i kiselo vrhnje. Sve to propasirajte mikserom dok ne dobijete kremastu strukturu juhe. Dodajte sol i papar. Ulijte juhu u posude i ukrasite slaninom i peršinom.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPuretina punjena špinatom i sirom
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.