500 g krumpira

1 manji luk

2 žlice ulja

800 ml juhe (temeljca)

1 poriluk

1 režanj češnjaka

60 g slanine narezane na kockice

1 žlicu maslaca

150 g slatkog vrhnja

2 žlice kiselog vrhnja

sol

papar

Ogulite krumpir i narežite ga na kockice. Ogulite luk, operite poriluk i sve sitno isjeckajte, pržite u 1 žlici ulja. Dodajte krumpir, isjeckani češnjak i juhu (temeljac) te kuhajte u pokrivenoj posudi oko 20 minuta. Slaninu pržite na žlici ulja i ocijedite na upijajućem papiru. Krumpirovoj juhi dodajte slatko i kiselo vrhnje. Sve to propasirajte mikserom dok ne dobijete kremastu strukturu juhe. Dodajte sol i papar. Ulijte juhu u posude i ukrasite slaninom i peršinom.

Prethodni članakPuretina punjena špinatom i sirom
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.