– 4 pileća fileta
– 2 žlice maslinovog ulja
– 1/2 glavice crvenog luka
– 1 veći režanj češnjaka
– 1 tikvica
– 125 g mozzarelle
– 40 g ribanog parmezana
– sol
– papar
Paniranje:
– 1/2 limuna svježe iscijeđ eni sok
– 4 žlice maslinovog ulja
– 3 žlice ribanog parmezana
– 4 žlice krušnih mrvica
Po vrhu:
– malo maslinovog ulja
– malo mozzarelle
– malo ribanog topivog sira
– malo origana
U tavi s malo maslinovog ulja prodinstajte sitno narezani luk i malo posolite. Dodajte sitno narezan češnjak i krupno naribanu tikvicu. Još malo posolite i pirjajte nekoliko minuta dok se tekućina od tikvica ne posuši. Ohladite. U ohla đene tikvice dodajte papar, sitno ribani parmezan i ribanu ili sitno rezanu mozzarellu. Malo mozzarelle ostavite za posuti po vrhu. Pileće filete stanjite glatkom stranom batića za meso izme đu dvije prozirne folije ili u najlon vrećice. Svaki filet ostavite na komadu folije. Posolite i popaprite s obje strane. Nadjev rasporedite na 2/3 površine fileta s duže strane, pa uz pomoć folije urolajte prema praznoj strani. Foliju maknite. Vatrostalnu posudu lagano nauljite maslinovim uljem. U plitkom tanjuru pomiješajte limunov sok i maslinovo ulje. U drugom tanjuru pomiješajte krušne mrvice i ribani parmezan. Rolice uvaljajte u mješavinu sa uljem, pa u mješavinu sa mrvicama da se dobro oblože i slažite u vatrostalnu posudu tako da spoj bude okrenut prema dolje (čačkalica nije potrebna). Po vrhu prelijte maslinovim uljem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 ºC. Pecite 40-50 minuta ili dok ne dobiju žuto sme đu boju. Pred kraj pomiješajte ribani topivi sir i ostatak narezane mozzarelle, pospite po rolicama. Po želji dodajte origana i zapecite da se sir otopi. Na kraju će se ispod rolica stvoriti fini, gusti umak.