1 žemlja
1 mali luk
400 g mljevene govedine
350 g mljevene svinjetine
sol
papar
naribani muškatni oraščić
1 jaje
1 glavica bijelog kupusa
kim
200 g korjenastog povrća
3 žlice ulja
4 ploške nemasne dimljene slanine
1 žlica brašna
Namočite žemlje za nadjev u toplu vodu te nakon 20 minuta istisnite vodu. Očistite i sitno nasjeckajte luk. Dobro izmiješajte mljeveno meso, žemlje, luk, sol, papar, muškatni oraščić i jaje. Izrežite korijen kupusa. Odvojite velike listove. Zakuhajte slanu vodu, ostavite listove u njoj nekoliko minuta, a potom ih isperite vodom i ostavite da se ocijede. Razdijelite listove, pospite solju, paprom i kimom. Stavite na njih nadjev. Oblikujte rolice. Operite i sitno narežite korjenasto povrće. U tavi zagrijte ulje i popržite povrće te ga dodajte uz rolice od kupusa na koje stavite slaninu. Pecite u pećnici 45 minuta, a potom izvadite. Izmiješajte brašno i vodu pa umiješajte u umak od pečenja i kratko prokuhajte. Poslužite umak uz savitke.