1 svinjsku koljenicu

350 g brašna

20 g svježeg kvasca

125 ml vode

1skuhani krumpir

1 žličicu šećera

maslinovo ulje

sol

U posudi skuhajte svinjsku koljenicu. Odvojite meso od kosti. Svježi kvasac dodajte u mlaku vodu. Zdrobite kvasac, dodajte šećer i 3 žlice brašna. Promiješajte i ostavite u posudi 10-ak minuta. Iz skuhanog krumpira napravite pire. Dodajte ostalo brašno i kvasac te maslinovo ulje. Posolite! Tijesto zamijesite i ostavite 1 sat odmarati u posudi. Radnu površinu posipajte brašnom pa na njoj razvucite
tijesto. Na sredinu stavite meso odvojeno od kosti. Sve oblikujte tako da se meso prekrije. Pekač
nauljite i u njega položite tijesto s mesom te pustite da odmara 30 minuta. Peče se 30 minuta na
temperaturi od 200 ºC.

Prethodni članakPovrće s tunjevinom i jajima
Sljedeći članakPunjena rolada sa špinatom i jajima
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.