Odrezak telećeg buta u komadu (70 dag)
sirovo jaje
3 tvrdo kuhana jaja
4 dag oguljenih pistacija
3 kobasice pečenice
4 žlice ajvara
mrvice
žlicu nasjeckanog peršina
2 dl crnog vina
ulje
sol
papar

Ogulite kobasicu, usitnite sadržaj pa primiješajte ajvar, krupno narezane pistacije, sirovo jaje, peršin, sol, papar i toliko mrvica da se sve poveže. Istucite teletinu da bude što tanja, nanesite nadjev tako da uz sve rubove ostane po 1 cm bez nadjeva. Po sredini poslažite očišćena tvrdo kuhana jaja, savijte meso i omotajte čvrstim koncem. Popržite na ulju da sa svih strana dobije boju. Odlijte ulje, zalijte sa 1 dl vina i pecite 30 minuta u pečnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva. Izvadite meso, u sok ulijte vino i miješajte zagrijavajući da se otopi karamelizirani sloj na dnu. Po želji dodajte još malo pistacija.

Prethodni članakPunjene lignje u vinu
Sljedeći članakKocke s orasima
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.