PRIPREMITE:
– 150 g graška
– 4 veća krumpira
– 1 jaje
– glatko brašno
– domaća kobasica
– sol, Vegeta, crvena paprika
– pasirana rajčica
– ulje
– voda
– 1 žličica šećera
PRIPREMA:
Grašak operite i stavite ga kuhati u lonac s vodom uz dodatak jedne žličice šećera. Kad grašak omekša dodajte na kockice narezani krumpir i na kolutove narezanu domaću kobasicu (može i neko drugo suho meso).
Za to vrijeme napravite smjesu za noklice od jednog jaja koje se umuti s prstohvatom soli, brašnom i malo vode. Smjesa mora biti gusta.
Kad su i krumpir i grašak kuhani, pomoću žličice stavljajte noklice.
Dodajte pasiranu rajčicu i malo lagane zaprške koju se napravi sa žlicom ulja, malo brašna i crvene paprike. Prokuhajte varivo i poslužite.