width=– 1 glavica kelja (700-800 g)
– 150 g mrkve
– 30 g peršinovog korijena
– 1 svježa paprika
– 500 g junetine od flama (potrbušina)
– 1 grančica celera
– 1 žlica Vegete
– 300 g krumpira
– 2 žličice gussnela
– 50 ml pasirane rajčice
– 3 češnja češnjaka
– sol
– mljeveni crni papar

Glavicu kelja prerežite napola, odstranite joj korijen i narežite je na široke rezance. Očišćenu mrkvu i korijen peršina narežite na kolutiće, a papriku očistite od sjemenki i narežite na kockice. U vodu stavite junetinu, mrkvu, korijen peršina, list celera, papriku i Vegetu, te kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta. Zatim dodajte krumpir oguljen i narezan na kockice. Po potrebi ulijte još vode, pa nastavite kuhati oko 15 minuta. Potom dodajte kelj i kuhajte dok ne omekša (oko 15 minuta). Pred kraj ulijte gussnel razmućen u malo vode, pasiranu rajčicu i protisnuti češnjak. Pustite da varivo zavrije, pa začinite solju i paprom.

Prethodni članakKako dobiti rakiju da ne miriše po octu?
Sljedeći članakKunić u umaku od kestena
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.