Čoko rozen kocke. Odličan recept za brzu i jednostavnu čokoladnu mađaricu s gotovim rozen korama u kojoj ćete naprosto uživati u svakom zalogaju.

✦ 1 pakiranje Rozen kora

Krema:
✦ 40 g kakaa
✦ 45 g škrobnog brašna (gustina)
✦ 200 g šećera
✦ 1 vanilin šećer
✦ 2 čepa ruma
✦ 750 ml mlijeka
✦ 125 g čokolade za kuhanje
✦ 125 g margarina

Priprema: Kakao, škrobno brašno, šećer, vanilin šećer i rum pomiješati sa 200 ml mli­jeka, pa ukuhati u ostatak mlijeka. Kuhati na srednje jakoj vatri, stalno miješajući do gu­ste kreme. Maknuti s vatre i dodati sjeckanu čokoladu i margarin rezan na listiće. Miješati dok se sastojci ne povežu. Odmah mazati sve kore jednako, osim zadnje. Ostaviti da prenoći u hladnjaku s težinom na kolaču (npr. drvena daska za rezanje).

Glazura:
✦ 200 g čokolade za kuhanje
✦ 6 žlica ulja

Priprema: Čokoladu i ulje otopiti na pari. Malo ohladiti da nije pretekuće i preliti po kolaču. Kada se glazura počne stiskati, po želji prošarati bijelom čokoladom.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Prethodni članakŠubarice
Sljedeći članakPoljoprivrednici se boje prijaviti nepoštene trgovačke prakse
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.