Biskvit:

✦165 g maslaca ili margarina

✦200 g čokolade za kuhanje

✦150 g šećera

✦4 jaja

✦100 g oštrog brašna

Priprema: Zajedno otopiti maslac i čokoladu, pa malo ohladiti. Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. U čokoladu i maslac dodati jedan po jedan žumanjak te brašno i pjenja­čom izmiješati. Umiješati snijeg od bjelanjaka. Smje­su rasporediti u kalup dimenzije 30 x 20 cm obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C, 20 – 25 minuta.

Kreme:

✦500 g mascarpone sira

✦2 žlice šećera u prahu

✦1 žličica arome vanilije

✦500 ml vrhnja za šlag

✦100 g čokolade za kuhanje

✦100 g mliječne čokolade

✦100 g bijele čokolade

Priprema: Mascarpone sobne temperature miksati sa šećerom u prahu i aromom vanilije te mu umije­šati špatulom prethodno mekše umućeno vrhnje za šlag. Smjesu podijeliti na tri jednaka dijela i u svaki dio špatulom umiješati jednu čokoladu posebno otopljenu na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Kreme mazati po biskvitu od tamne do bijele.

Recept iz knjige Moji kremasti kolač

Prethodni članakPrirodna kozmetika je svjetski trend i tu vidimo svoju priliku sa smiljem
Sljedeći članakSnježna pita s jabukama
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.