Biskvit:
✦165 g maslaca ili margarina
✦200 g čokolade za kuhanje
✦150 g šećera
✦4 jaja
✦100 g oštrog brašna
Priprema: Zajedno otopiti maslac i čokoladu, pa malo ohladiti. Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. U čokoladu i maslac dodati jedan po jedan žumanjak te brašno i pjenjačom izmiješati. Umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu rasporediti u kalup dimenzije 30 x 20 cm obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C, 20 – 25 minuta.
Kreme:
✦500 g mascarpone sira
✦2 žlice šećera u prahu
✦1 žličica arome vanilije
✦500 ml vrhnja za šlag
✦100 g čokolade za kuhanje
✦100 g mliječne čokolade
✦100 g bijele čokolade
Priprema: Mascarpone sobne temperature miksati sa šećerom u prahu i aromom vanilije te mu umiješati špatulom prethodno mekše umućeno vrhnje za šlag. Smjesu podijeliti na tri jednaka dijela i u svaki dio špatulom umiješati jednu čokoladu posebno otopljenu na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Kreme mazati po biskvitu od tamne do bijele.
Recept iz knjige Moji kremasti kolač