Tijesto:
– 6 jaja
– 9 žlica šećera
– 6 žlica brašna
– 9 žlica mljevenih oraha
– prašak za pecivo
Krema:
– 7 dl mlijeka
– 1 puding od vanilije
– 2 – 3 žlice brašna
– 20 dag šećera
– 25 dag margarina
– „Kraš“ bananice
Čokoladna glazura :
– 10 dag čokolade za kuhanje
– pola šalice ulja
Priprema tijesta: Bjelanjke istući sa šećerom. Dodavati jedan po jedan žumanjak, te brašno, mljevene orahe i malo praška za pecivo. Ispeći biskvit i ohlađen uzdužno prerezati.
Priprema kreme: Skuhati puding i brašno u mlijeku. U ohlađen dodati margarin pjenasto izrađen sa šećerom.
Priprema glazure: Čokoladu i ulje rastopiti na pari.
Postupak: Polovicu pečenog biskvita premazati polovicom kreme i na nju složiti „Kraševe“ bananice. Premazati preostalom kremom i pokriti drugom polovicom biskvita. Cijeli kolač premazati čokoladnom glazurom.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači