Tijesto:
 – 24 dag masti 
 – 50 dag oštrog brašna 
 – 1 prašak za pecivo 
 – 25 dag šećera u prahu 
 – 1 vanilin šećer
 – 2 jaja 
 – 6 dag čokolade za kuhanje
Krema:
 – 3 jaja 
 – 15 dag šećera 
 – 5 dag čokolade za kuhanje 
 – 15 dag maslaca
Priprema tijesta: Mast izmrviti s brašnom i praškom za pecivo, dodati šećer, vanilin šećer i jaja, te zamijesiti prhko tijesto. U pola tijesta umiješati otopljenu i prohlađenu čokoladu. Oba tijesta omotati plastičnom folijom i staviti u hladnjak na sat vremena. Razvaljati na oko 4 mm debljine i rezati modlom za cvjetiće. Svijetlim cvjetićima u sredini napraviti rupicu. Peći na 180 °C, 8 – 10 minuta. Pečene tamne keksiće spajati sa svijetlim pomoću kreme.
Prirema kreme: Jaja i šećer tući na pari dok se ne zgusnu, umiješati otopljenu čokoladu i pustiti da se ohladi. U hladno umiješati izrađen i omekšan maslac.
Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2
  
		








