Tijesto:
– 24 dag masti
– 50 dag oštrog brašna
– 1 prašak za pecivo
– 25 dag šećera u prahu
– 1 vanilin šećer
– 2 jaja
– 6 dag čokolade za kuhanje
Krema:
– 3 jaja
– 15 dag šećera
– 5 dag čokolade za kuhanje
– 15 dag maslaca
Priprema tijesta: Mast izmrviti s brašnom i praškom za pecivo, dodati šećer, vanilin šećer i jaja, te zamijesiti prhko tijesto. U pola tijesta umiješati otopljenu i prohlađenu čokoladu. Oba tijesta omotati plastičnom folijom i staviti u hladnjak na sat vremena. Razvaljati na oko 4 mm debljine i rezati modlom za cvjetiće. Svijetlim cvjetićima u sredini napraviti rupicu. Peći na 180 °C, 8 – 10 minuta. Pečene tamne keksiće spajati sa svijetlim pomoću kreme.
Prirema kreme: Jaja i šećer tući na pari dok se ne zgusnu, umiješati otopljenu čokoladu i pustiti da se ohladi. U hladno umiješati izrađen i omekšan maslac.
Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2