Tijesto:
5 jaja
15 dag šećera
5 žlica vode
3 žlice mrvica
rum
5 žlica brašna
15 dag oraha
1 oblatna
I. krema:
4 žumanjka
20 dag šećera u prahu
25 dag margarina
II. krema:
20 dag oraha
2 vanilin šećera
15 dag šećera
malo mlijeka
Glazura:
10 dag čokolade
5 dag margarina
2 – 3 žlice ulja
Priprema:
Bjelanjke i šećer istucite u čvrsti snijeg, dodajte žumanjke, vodu, mrvice namočene u rumu, brašno i orahe. Oblatnu premažite prvom kremom, položite na nju pečeni biskvit, premažite ga drugom kremom i prelijte čokoladnom glazurom.
Žumanjke sa šećerom u prahu gusto ukuhajte na pari. U ohlađ eno dodajte pjenasto izra đeni margarin.
Mljevene orahe i obje vrste šećera prelijte s malo kipućeg mlijeka, ali da ne bude rijetko.
Čokoladu, margarin i ulje otopite na laganoj vatri.
Recept iz knjige: Moji najbolji kolači