Tijesto:
 – 4 jaja
 – 12 dag šećera
 – 9 dag brašna
 – 10 dag maslaca
 – 1/2 praška za pecivo
 – 1 vanilin šećer
 – 2 žlice ruma
Krema:
 – 10 žlica šećera
 – 1 – 3 žlice vode
 – 1 žlica kakaa
 – 1 rebro čokolade
 – 20 dag mljevenih oraha
 – 20 dag maslaca
Priprema: Pjenasto umutiti žumanjke i šećer, dodati vanilin šećer, razmekšani maslac i rum. Na kraju lagano umiješati brašno s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka.
Priprema: Prokuhati šećer s vodom, dodati čokoladu i kakao. Lagano promiješati da se čokolada rastopi i umiješati mljevene orahe i maslac. Dobro izraditi i premazati tijesto. Gotov kolač preliti čokoladnom glazurom, mljevenim orasima ili kokosom.
 Recept iz knjige Moji najbolji kolači
  
		








