Tijesto:
– 4 jaja
– 12 dag šećera
– 9 dag brašna
– 10 dag maslaca
– 1/2 praška za pecivo
– 1 vanilin šećer
– 2 žlice ruma
Krema:
– 10 žlica šećera
– 1 – 3 žlice vode
– 1 žlica kakaa
– 1 rebro čokolade
– 20 dag mljevenih oraha
– 20 dag maslaca
Priprema: Pjenasto umutiti žumanjke i šećer, dodati vanilin šećer, razmekšani maslac i rum. Na kraju lagano umiješati brašno s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka.
Priprema: Prokuhati šećer s vodom, dodati čokoladu i kakao. Lagano promiješati da se čokolada rastopi i umiješati mljevene orahe i maslac. Dobro izraditi i premazati tijesto. Gotov kolač preliti čokoladnom glazurom, mljevenim orasima ili kokosom.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači