Suha smjesa (mjera je čaša od 180 ml):
✦2 čaše oštrog brašna – 250 g
✦1 prašak za pecivo
✦2 čaše pšenične krupice (grisa) – 250 g
✦½ čaše šećera – 100 g
✦1 vanilin šećer
Priprema:
Prosijati brašno s praškom za pecivo, dodati pšeničnu krupicu, šećer i vanilin šećer.
Nadjev:
✦1500 g kiselkastih jabuka
✦½ čaše šećera – 100 g
✦2 vanilin šećera
✦cimet po želji
I još:
✦200 g maslaca ili margarina
Priprema:
Jabuke oguliti i naribati. Dodati im šećer, vanilin šećer i cimet, te dobro promiješati.
Kalup za pečenje dimenzije 30 x 20 cm dobro namazati maslacem ili margarinom. Suhu smjesu podijeliti na 3 dijela, a nadjev na 2 dijela. U kalup prvo staviti suhu smjesu, pa nadjev.
Ponoviti još jednom suhu smjesu, pa na nju nadjev. Završiti sa suhom smjesom i po vrhu naribati maslac. Peći na 180 °C, oko 45 minuta. Malo ohladiti, izrezati na kocke i posuti šećerom u prahu.
Recept iz knjige Moji voćni kolači