Sretni Linzeri. Jednostavni, prhki, slatki i neizostavni keksi svakog blagdanskog stola spajani finim džemom od marelice najbolji su izbor kojeg svi vole .

 width=Sastojci:
20 dag masti
10 dag šećera u prahu
2 vanilin šećera
2 žumanjka
3 žlice kiselog vrhnja
50 dag oštrog brašna
džem od marelice
šećer u prahu za valjanje

Priprema: Pjenasto umutiti mast sa šećerom i vanilin šećerom, dodati žumanjke i kiselo vrhnje. Dodati brašno i zamijesiti glatko tijesto. Na pobrašnjenoj površini rastanjiti tijesto i raditi oblike po želji. Slagati na lim obložen papirom za pečenje. Peći na 180 °C, oko 8 – 10 minuta. Trebaju ostati svijetli. Spajati džemom, pa ih uvaljati u šećer u prahu pomiješan s vanilin šećerom.

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2

Prethodni članakJastučići sa sirom
Sljedeći članakOdličan kolač
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.