Biskvit:

✦6 bjelanjaka

✦150 g šećera u prahu

✦1 vanilin šećer

✦1 žlica škrobnog br.(gustina)

✦½ praška za pecivo

✦250 g prženih i mljev.badema

Priprema: Izraditi bjelanjke u čvrst snijeg, postupno dodavati šećer u prahu i vanilin šećer, lagano umije­šati škrobno brašno, prašak za pecivo i bademe. Peći u kalupu za kolače 30 x 20 cm obloženom papirom za pečenje na 170 °C oko 25 minuta.

Krema:

✦6 žumanjaka

✦150 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦50 g bijele čokolade

✦200 g maslaca

✦150 g prženih mljevenih badema

✦150 ml vrhnja za šlag + 200 ml za dekoraciju

Priprema: Žumanjke pjenasto izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom. Kuhati na pari uz stalno miješanje kuhačom oko 10 minuta. Kada se počne zgušnjavati dodati bijelu čokoladu i miješati da se otopi. Maknu­ti s pare i malo ohladiti pa u mlako dodati maslac i izmiksati. Dodati pečene mljevene bademe i još jednom izmiksati. Na kraju ručno dodati prethodno umućeno vrhnje za šlag i lagano izmiješati. Namaza­ti po biskvitu. Ukrasiti s čvrsto tučenim vrhnjem za šlag i po želji posuti sjeckanim bademima.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članak„Zviždač“ Jarunske tržnice:
“Nisam više mogao podnijeti nepravdu”
Sljedeći članakRužice od jabuka
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.