width=– 1 kg razne veće ribe (morske ili riječne)
– ½ kg luka (narezan)
– 1 žlica pirea od rajčice
– 1 žlica vinskog octa
– 4 češnja češnjaka
– 2 dl bijelog ili crnog vina
– 2 dl maslinovog ulja
– vezica peršina
– sol i papar u zrnu

Ribu očistite, operite i narežite na veće komade. Luk popržiti na malo vrućeg ulja, dok ne dobije zlatno – smeđ u boju. Dodajte žlicu vinskog octa, preostalo ulje, sol i papar i pustiti da zavrije. Zatim ubacite komade ribe i pustiti da vrije 1 – 2 minute. Dodajte vino, žlicu pirea od rajčice, krupnije nasjeckan češnjak i ostalu polovicu luka i sve sastojke lagano promiješajte. Dodajte vode i kuhajte bez miješanja oko 30 – 45 minuta. Dok brudet lagano krčka, povremeno samo malo protresite lonac. Na kraju dodajte sitno nasjeckan peršin.

Prethodni članakNačini ublažavanja toplinskog stresa u mliječnih krava
Sljedeći članakPunjeni uštipci
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.