width= 400 g bakalara
3 krumpira
150 ml maslinovog ulja
100 ml mlijeka
20 g maslaca
3 češnjaka
peršin
1 žličica kopra
mljeveni papar

Možete koristiti svježi ili osušeni bakalar, a ukoliko koristite suhi bakalar namočite ga dan-dva prije pripreme i skuhajte, te polako odvojite meso od kostiju. Vodu od kuhanja nemojte baciti. Pripremite vodu za krumpir, dodajte pola svježe i pola vode u kojoj ste kuhali bakalar. Oguljeni krumpir narežite na manje komade i stavite da se kuha dok potpuno ne omekša. Ocijeđenom i izgnječenom krumpiru dodajte bakalar. U tavi propržite sitno nasjeckani češnjak. Zatim dobro pomiješajte ostale sastojke s bakalarom dok ne dobijete jednoliku smjesu. Polako dolijevajte ulje i mlijeko, te miješajte još neko vrijeme, Priprema zatim ukrasite s listovima peršina, kavijarom ili kriškama limuna.

Prethodni članakRiblji brudet
Sljedeći članakBožićno pečenje
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.