– 400 g bakalara
– 3 krumpira
– 150 ml maslinovog ulja
– 100 ml mlijeka
– 20 g maslaca
– 3 češnjaka
– peršin
– 1 žličica kopra
– mljeveni papar
Možete koristiti svježi ili osušeni bakalar, a ukoliko koristite suhi bakalar namočite ga dan-dva prije pripreme i skuhajte, te polako odvojite meso od kostiju. Vodu od kuhanja nemojte baciti. Pripremite vodu za krumpir, dodajte pola svježe i pola vode u kojoj ste kuhali bakalar. Oguljeni krumpir narežite na manje komade i stavite da se kuha dok potpuno ne omekša. Ocijeđenom i izgnječenom krumpiru dodajte bakalar. U tavi propržite sitno nasjeckani češnjak. Zatim dobro pomiješajte ostale sastojke s bakalarom dok ne dobijete jednoliku smjesu. Polako dolijevajte ulje i mlijeko, te miješajte još neko vrijeme, Priprema zatim ukrasite s listovima peršina, kavijarom ili kriškama limuna.