750 g očićenog bakalara
2 poriluka
3 režnja češnjaka
250 ml bijelog vina
1,20 kg mladog krumpira
nasjeckani peršin
2-3 žlice pasirane rajčice
maslinovo ulje
sol
papar

Bakalar narežemo na manje komade, poriluk operemo i narežemo na kolutove, krumpir ogulimo, operemo i narežemo na ploške. Zatim u zdjelicu protisnemo češnjak, ulijemo cca. 100 ml maslinovog ulja, dodamo polovicu sjeckanog peršina i izmiješamo sastojke. U drugu veću zdjelicu ulijemo bijelo vino, dodamo pasiranu rajčicu i pjenjačom promiješamo. U lonac iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, po dnu složimo sloj ploški krumpira, preko njega sloj poriluka i posolimo. Potom rasporedimo narezani bakalar, prelijemo polovicom mješavine ulja, češnjaka i peršina, prekrijemo slojem ploški krumpira, pokapamo preostalom mješavinom ulja, češnjaka i peršina, prelijemo mješavinom vina i rajčice, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, posolimo, poklopimo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri. Nakon 30-ak minuta jelo rasporedimo u tanjure, prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo preostalim sjeckanim peršinom i poslužimo.

Prethodni članakKruh za blagoslov
Sljedeći članakUskršnji vjenčić
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.