– 750 g očićenog bakalara
– 2 poriluka
– 3 režnja češnjaka
– 250 ml bijelog vina
– 1,20 kg mladog krumpira
– nasjeckani peršin
– 2-3 žlice pasirane rajčice
– maslinovo ulje
– sol
– papar
Bakalar narežemo na manje komade, poriluk operemo i narežemo na kolutove, krumpir ogulimo, operemo i narežemo na ploške. Zatim u zdjelicu protisnemo češnjak, ulijemo cca. 100 ml maslinovog ulja, dodamo polovicu sjeckanog peršina i izmiješamo sastojke. U drugu veću zdjelicu ulijemo bijelo vino, dodamo pasiranu rajčicu i pjenjačom promiješamo. U lonac iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, po dnu složimo sloj ploški krumpira, preko njega sloj poriluka i posolimo. Potom rasporedimo narezani bakalar, prelijemo polovicom mješavine ulja, češnjaka i peršina, prekrijemo slojem ploški krumpira, pokapamo preostalom mješavinom ulja, češnjaka i peršina, prelijemo mješavinom vina i rajčice, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, posolimo, poklopimo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri. Nakon 30-ak minuta jelo rasporedimo u tanjure, prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo preostalim sjeckanim peršinom i poslužimo.