ZA TIJESTO:
– 120 g brašna
– 30 g škroba
– 2 žlicice praška za pecivo
– 20 žlica vode sol
ZA OKRUGLICE:
– 50 dag ocišćenih račića
– 1-2 žličice Vegete
– 1 jaje
– 1-2 žlice škroba
– 1 žlica bijelog vina
– 1 kriška kruha
– ulje za prženje
Od brašna, škroba, praška za pecivo, vode i soli umutite polutekuću smjesu za tijesto i ostavite stajati oko 15 minuta. Račiće usitnite i stavite u dublju zdjelu. Dodajte im Vegetu, jaje, škrob, bijelo vino i ocijeđ eni kruh, koji ste prije toga namočili u malo vode. Smjesu vadite žlicicom, oblikujte kuglice, umočite ih u pripremljeno tijesto, a potom pržite u dubokom ulju oko 3 minute. Pržene okruglice stavite na papirnati ubrus kako bi se upila suvišna masnoća.