– 20 dag mrkve
– 3 ljutike
– 2 češnja češnjaka
– 20 dag mahune
– 15 dag celera
– 7 dag pržene paprike
– 4 žlice maslinovog ulja
– ½ žličice brašna
– 150 ml bijelog vina
– 700 ml temeljca
– 7,5 dag riže
– 12 dag graška
– sol
– chilli
– 30 dag oslića
– peršin
– 1 žličica soka od limuna
Povrće operite, očistite i narežite na komadiće. U tavi zagrijte 2 žlice maslinovog ulja i na njemu dinstajte mrkvu, ljutike i češnjak. Dodajte celer i pospite brašnom, te nakon toga zalijte vinom. Dodajte temeljac i čekajte da prokuha. Nakon toga dodajte rižu i mahune, zatim grašak i papriku, te kuhajte još oko 15 minuta. Dodajte sol i chilli. Oslić narežite na komade, peršin nasjeckajte, dodajte juhi i kuhajte još desetak minuta.