Sastojci:
– 240 g tune u ulju
– 2 jaja
– 60 g omekšanog maslaca
– 2 žlice kiselog vrhnja
– 1 žličica kapara, po želji
– 1 žličica senfa
– sok od ½ limuna ili po ukusu
– sol, papar
– tost ili kruh po želji, za posluživanje
Priprema:
1. U lončiću zavrijte vodu za kuhanje jaja. Zatim ih kuhajte oko 10 minuta na umjerenoj vatri, te ih ocijedite, prelijte hladnom vodom, oljuštite i nasjeckajte na kockice. Tunu lagano ocijedite od ulja. Omekšani maslac malo razradite mikserom.
2. Sve sastojke za paštetu (osim tosta) stavite u blender ili izmiksajte štapnim mikserom u jednoličnu masu. Probajte, te po potrebi dotjerajte okus solju, paprom ili limunovim sokom.
3. Paštetu ohladite barem sat vremena u hladnjaku pa poslužite na prepečenom tostu ili kruhu.
Savjet više: Ukoliko želite i ljubitelji ste jačih okusa, možete u paštetu dodati i 1 mali luk nasjeckan na sitne kockice, pa sve zajedno izblendati u paštetu.