width=Sastojci:
– 240 g tune u ulju
– 2 jaja
– 60 g omekšanog maslaca
– 2 žlice kiselog vrhnja
– 1 žličica kapara, po želji
– 1 žličica senfa
– sok od ½ limuna ili po ukusu
– sol, papar
– tost ili kruh po želji, za posluživanje

Priprema:
1. U lončiću zavrijte vodu za kuhanje jaja. Zatim ih kuhajte oko 10 minuta na umjerenoj vatri, te ih ocijedite, prelijte hladnom vodom, oljuštite i nasjeckajte na kockice. Tunu lagano ocijedite od ulja. Omekšani maslac malo razradite mikserom.
2. Sve sastojke za paštetu (osim tosta) stavite u blender ili izmiksajte štapnim mikserom u jednoličnu masu. Probajte, te po potrebi dotjerajte okus solju, paprom ili limunovim sokom.
3. Paštetu ohladite barem sat vremena u hladnjaku pa poslužite na prepečenom tostu ili kruhu.

 

Savjet više: Ukoliko želite i ljubitelji ste jačih okusa, možete u paštetu dodati i 1 mali luk nasjeckan na sitne kockice, pa sve zajedno izblendati u paštetu.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakBakalar s prilogom od špinata i slanutka
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.