PRIPREMITE:

1 šarana od oko 2 kg

sol

papar

1 limun

1 veliki luk

komad celerova korijena (100 g)

malo brašna

100 g maslaca

60 g medenjaka (bez ocakline)

0,75 l tamnog piva (ili tamnog piva spuno slada)

2 lovorova lista

6 zrna pimenta

6 zrna borovice

šećer

30 g brašna

Očistite i operite šarana pa ga narežite na četiri jednaka komada. Začinite solju i paprom. Iscijedite limunov sok pa njime poškropite ribu. Očistite luk pa ogulite i operite celer. Narežite ih na sitne kockice. Uvaljajte komade šarana u brašno. Zagrijte 70 g maslaca. Ispržite ribu tako da s obje strane dobije smeđ u boju. Dodajte luk i celer pa kratko propržite. Naribajte medenjake i pospite po ribi. Nalijte pivo. U malenu vrećicu za kuhanje stavite lovor, piment i borovicu pa je objesite u posudu s umakom. Začinite solju, malo šećera i paprom. Poklopljeno lagano kuhajte oko 20 minuta. Izvadite vrećicu sa začinima. Stavite komade šarana na zagrijan pladanj i ostavite na toplu mjestu. Izmiješajte preostali maslac i brašno te stavite u umak. Po potrebi dodajte začina.

Prethodni članakObavljanje poljoprivredne djelatnosti
Sljedeći članakPita s pršutom i maslinama
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.